Actueel en innoverend

STEAM - ONDERWIJS

steam

We bieden steam-onderwijs aan waarin wiskunde, wetenschap, techniek en kunst samenkomen. Kinderen krijgen, in de vorm van projecten, complexe en realistische vraagstukken uit hun eigen leefwereld voorgeschoteld.

Hierop passen ze dan de fundamentele concepten van wiskunde, wetenschappen en techniek toe. Dit realiseren we door onze leerlingen in ons eigen FabLab te laten kennismaken met nieuwe technologieën zoals 3D-printen, robotics, programmeren, ...

SDG

 

unesco2

 

 

SDG 9: INFRASTRUCTUUR EN INNOVATIE


De negende Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG 9) legde doelen vast voor een betere infrastructuur, industrie en innovatie tegen 2030. De lidstaten beloven duurzame infrastructuur te ontwikkelen, en daarbij zeker de minst ontwikkelde landen aan te moedigen en te ondersteunen.

Technologische vooruitgang biedt namelijk duurzame oplossingen voor economische uitdagingen en milieuproblemen: het creëert nieuwe jobs en zorgt voor betere energie-efficiëntie. Nieuwe jobs en duurzame economische groei genereren meer inkomen, wat leidt tot een hogere levensstandaard. Daarenboven biedt technologische innovatie ook oplossingen voor ecologische uitdagingen.

FABLAB

 

-fablab

 

INNOVEREND


Met het Unesco Future education programma streven we het onderwijs van de toekomst na. Via deelname aan tal van innovatieve Europese Erasmus+ projecten, een eigen FABLAB uitgerust met de laatste nieuwe techologiëen zoals 3D-printers en lasercutters, talrijke projecten met een belangrijke focus op ondernemerschap en STEAM bereiden we onze leerlingen voor op een zeer snel evoluerende wereld waarbij we ze leren om 21 ste eeuwse vaardigheden en strategieën efficiënt en doeltreffend in te schakelen om complexe en realistische problemen uit hun eigen leefwereld op te lossen.

IN DE KLAS ...

actueel en innoverend

 

IN DE PRAKTIJK


September

  • De 3D printers zijn klaar, en de inrichting van het fablab is grotendeels afgerond. Ook een speciale dank aan ouder Rozina Spinnoy voor de ondersteuning bij de calibratie van de 3D printers. De eerste proefprinten zijn een werkelijkheid...

Oktober

4AL maakte kennis met de meest innovatieve programmeerbare robot! De Ozobot is een interessant en grappig klein wezentje dat al jouw wensen kan vervullen zolang je maar goed tekent! We tekenden lijnen in verschillende kleuren, maakten meerdere kleurcodes en programmeerden in verschillende moeilijkheidsniveau's waardoor Ozobot verschillende commando's uitvoerde. Eindeloze mogelijkheden vol codeer vermaak .. starten .. Bzzzz .. en hop ze waren vertrokken! Suuperleuk!