Unesco Monthly

MAART

De lentemaand roert zijn staart

lente
Laat maar komen die zomerdromen!
maandag 04.03.2019         Deel via permalinkfacebookgoogle plus

 

Het feest is voorbij, de kerstboom weer afgebroken en de sfeerverlichting neergehaald. Wij geven je 7 manieren om van maart een feestje te maken.

 

1. Neem elke dag een foto
En neen, dat hoeft geen kunst met een grote k te zijn. Neem jezelf voor om elke dag een foto te maken van iets dat je opvalt of blij maakt. Op het eind van de maand heb je tal van leuke kiekjes om te herbekijken en die je het gevoel zullen geven dat januari toch niet zo miserabel was als je dacht.

2. Las een pyjamadag in
Neem een dagje vrij (al werkt een dag in het weekend even goed) en hang van ’s ochtends tot ’s avonds rond in je pyjama. Kruip onder een dekentje, kijk naar je favoriete TV-series, eet fastfood of lees een goed boek op de zetel: alles kan, alles mag en niks moet.

3. Breng een dagje alleen met jezelf door
De feestdagen waren een periode vol feestjes en familiale verplichtingen. Het kan goed zijn dat je het momenteel even gehad hebt met het hele sociale gebeuren. Plan een dagje in waar je gewoon in je eentje op stap kan gaan, zonder met iemand anders rekening te moeten houden.

4. Bel eens een vriend(in) op
Heb jij ook van die vriendinnen of vrienden die je eigenlijk alleen via WhatsApp of mail hoort? Bel hen eens op voor een babbeltje, zo weet je meteen weer hoe hun stem klinkt.

5. Maak een playlist
Werken de koude, donkere dagen op je gemoed? Dan is het misschien een idee om tien minuutjes te spenderen aan het maken van een leuke playlist. Luister hem in de auto onderweg naar het werk, tijdens het sporten of gewoon om er in je ondergoed mee door de kamer te dansen. 

bron: HLN, 05 januari 2019

FORUM

Datum:

  • donderdag 21 maart
  • De deuren gaan open vanaf 17u45. We starten stipt om 18u00. Broodjes en koffie zullen klaar staan. We eindigen om 19u30.

Programma:

Tijdens dit derde forum gaan we dieper in op de input die we uit vorig forum gekregen hebben. We bundelden alle suggesties en initiatieven in vijf categorieën: mobiliteit, afval, gelijke kansen, gezondheid en nog een laatste waar ik nu niet direct meer op kan komen. Het programma is een afwisseling van plenumsessies, workshops en nabesprekingen. We voorzien ook wat tijd om de algemene werking van vliegwiel en forum uit te leggen. Wees welgekomen!

ACTUALITEIT

                         Opinie      

28.09 GO! standpunt over lerarenloopbaan                                                                          
02.08 De gouden tijd van het zelfontdekkend leren is voorbij
13.07 Stoomt het Vlaams onderwijs onze jongeren wel klaar voor de toekomst?
02.05 Muzische vorming: zorgenkindje op de lagere school
13.01 'Ouderwets' onderwijs blijkt het beste
 

KALENDER

ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

IN DE MAAK

Maart
 

08.03
Internationale vrouwendag

11.03
Europese herdenkingsdag voor slachtoffers van terrorisme

21.03
Internationale dag tegen rassendiscriminatie
Werelddownsyndroomdag

 

CITAAT

citaat 'hallo leven'
Wij, de wereld in